Ouzhan Trade (Shanghai) Co., Ltd.

Pambuka Mesin

Pemrosesan mekanik minangka kategori proses umum lan kabeh kalebu. Pemrosesan mekanik sing diarani ing kene nuduhake khusus cara pamrosesan sing digunakake ing perawatan efek permukaan. Ana tumpang tindih sebagean karo proses mekanik ing "Proses Mbentuk", lan sampeyan kudu nggatekake bedane.
Ana macem-macem jinis mesin. Cara ngolah tradisional ora liya yaiku ngowahi, nggiling, ngrancang, mecah, nubuk, nglereni, ngebur, lan liya-liyane. Umume cara tradisional kasebut sacara bertahap dilebokake lan diulangi pusat mesin CNC presisi modern. Sawetara alat teknologi anyar kanthi bertahap diperkaya. Ruang buku iki diwatesi, mula aku ora bakal ndhaptar kabeh ing kene. Aku mung bakal ngekstrak teknik sing ana ing praktik desain dening desainer, kayata sandblasting, drawing wire, polishing, stamping, lan rolling.

Fitur
Karakteristik mesin bisa diringkes dadi: kacepetan dhuwur, efisiensi dhuwur lan presisi tinggi.
Kanggo macem-macem cara proses mesin, karakteristik masing-masing ditampilake ing tabel ing ngisor iki:

Kerajinan tegese

Fitur

Sandblasting

Bisa dipilih kanthi sewenang-wenang ing antarane kekasaran sing beda-beda, supaya bisa entuk permukaan sing beda ing permukaan benda kerja

polesan

Bisa nyuda kasarasan permukaan benda kerja, lan entuk permukaan utawa gloss mirror sing alus

Ngeculake Spark

Bisa ngolah bahan konduktif kanthi kekuwatan, kenceng, kenceng, kenceng, lan bahan konduktif kemurnian; ora ana kekuwatan mekanik sing jelas sajrone diproses, lan cocog kanggo ngolah bahan kerja sing kaku banget lan struktur sing apik

Gambar

Ora mung bisa ngganti pola mekanik asli utawa kekurangan permukaan, uga nutupi pola mekanik lan cacat clamping cetakan ing produksi, nanging uga duwe efek dekorasi penampilan sing apik

Bahan sing ditrapake

Teknologi mesin

Bahan sing ditrapake

Sandblasting fisik

Logam, kaca, keramik

Polesan

Logam, keramik, kaca

Ngeculake Spark

Bahan konduktif kayata logam

Gambar

Logam, akrilik, PC, PET, kaca

SandblastingSandblasting
Sandblasting minangka proses sing nggunakake udara utawa banyu sing dikompresi kanggo nyurung partikel keras kanggo nyerang permukaan benda ing proses sing disebarake kanggo nggayuh karesikan utawa kasar. Tujuan fungsional kayata ngilangi karat, lapisan lapisan, ngresiki, lan liya-liyane ora bakal dibahas ing kene. Aplikasi ing teknologi tampilan utamane dibahas ing kene. Proses sandblasting umum digunakake kanggo nggawe permukaan matte / matte / pasir.
Sandblasting bisa ditrapake ing permukaan meh kabeh bahan gaweyan kalebu plastik, logam, kaca, keramik, lsp. Nanging sing paling akeh digunakake ing produksi massal yaiku tampilan bahan gaweane logam, utamane produk stainless steel lan aluminium.

Brushed pattern
Pola disikat
Gambar kabel meh minangka salah sawijining proses dekorasi logam sing umum. Proses nggambar bisa dideleng ing logam, utamane stainless steel, keramik lan bahan plastik.
Gambar kabel umume kalebu grinding fisik, ukiran CNC lan laser, lsp. Efek sing ditindakake kanthi cara pangolahan sing beda uga beda banget, lan biayane uga beda.

Rolling pattern Pola muter
Rolling, uga diarani knurling, minangka proses sing lawas banget. Piso knurling digunakake kanggo nambah pola relief sing lurus utawa kaya netes ing permukaan bahan logam silinder kanggo nambah gesekan lan nggampangake operasi. Nanging, kanthi kabutuhan estetika masarakat, estetika proses kasebut saya suwe saya mundhak, lan fungsi dekoratif kanggo sawetara produk luwih gedhe tinimbang fungsi praktis.

CNC engraving
Ukiran CNC
Ukiran CNC minangka panggunaan CNC kanggo muter lan ngukir ing permukaan benda kerja. Pola sikat lan CD sing diproduksi resik, tertib lan teratur. Buku iki diarani tekstur prosedural. Kajaba iku, tekstur ukiran CNC uga bisa ngontrol ambane kanggo ngasilake efek relief.

Polesan
Polesan nuduhake panggunaan efek mekanik, kimia utawa elektrokimia kanggo nyuda kasarasan permukaan benda kerja kanggo entuk permukaan sing padhang lan alus. Yaiku panggunaan alat polesan lan partikel abrasif utawa media polesan liyane kanggo ngowahi permukaan benda kerja.

Polesan mekanik
Polesan mekanik minangka cara polesan sing gumantung saka nglereni lan deformasi plastik ing permukaan material kanggo mbusak bagean cembung sing wis polesan supaya bisa diwenehi permukaan sing alus. Umume, tongkat watu minyak, roda wol, kertas pasir, lan liya-liyane digunakake, lan operasi manual yaiku sing utama.
Cara polesan presisi ultra bisa digunakake kanthi syarat kualitas permukaan sing dhuwur. Polesan presisi presisi yaiku nggunakake alat abrasif khusus, sing ditekan ing permukaan bahan sing diproses ing cairan polesan sing ngemot abrasive kanggo rotasi kanthi kecepatan tinggi. Nggunakake teknologi iki, kekasaran permukaan Ra0.008μm bisa dipikolehi, sing paling dhuwur ing antarane macem-macem cara polesan. Cara iki asring digunakake ing cetakan lensa optik.

Polesan cairan
Polesan cairan gumantung karo partikel cair lan abrasif kanthi kecepatan tinggi sing digawa kanggo ngumbah permukaan benda kerja kanggo nggayuh tujuan polesan. Cara sing umum digunakake yaiku: ngolah jet abrasif, ngolah jet cair, mecah hidrodinam lan liya-liyane.
Mecah hidrodinamika dipimpin tekanan hidrolik supaya medium cair sing nggawa partikel abrasif mili bolak-balik ing permukaan benda kerja kanthi kecepatan dhuwur. Media cair umume digawe saka senyawa khusus kanthi aliran sing apik ing tekanan ngisor lan dicampur karo abrasi. Abrasive bisa digawe saka bubuk silikon karbida.

Mecah magnetik lan polesan
Polesan abrasif magnetik yaiku nggunakake abrasif magnetik kanggo mbentuk sikat abrasif ing tumindak medan magnetik kanggo nggiling benda kerja. Keuntungane yaiku efisiensi pangolahan sing dhuwur, kualitas apik, gampang kontrol kahanan pangolahan lan kahanan kerja sing apik. Nggunakake abrasive sing cocog, kasar permukaan bisa nganti Ra0.1μm.


Wektu kiriman: Sep-25-2020