Ouzhan Trade (Shanghai) Co., Ltd.

Perawatan lumahing

Kaping pisanan, kita kudu ngerti sebabe produk kasebut butuh perawatan permukaan, fungsi apa, lan masalah sing ditanggulangi.

Kaping pisanan, cara perawatan permukaan kanthi mbentuk lapisan permukaan kanthi artifisial ing permukaan bahan substrat sing beda karo sifat mekanik, fisik lan kimia saka landasan kasebut. Tujuan perawatan lumahing yaiku kanggo ngrampungake tahan korosi produk, tahan aus, dekorasi utawa syarat fungsional khusus liyane.

Akeh pelanggan bakal takon kenapa kita butuh perawatan permukaan, apa fungsine, lan apa sebabe nambah proses iki?

Staff teknis Ouzhan:Perawatan lumahing yaiku mbusak kabeh jinis bahan asing (kayata minyak, karat, bledug, film cat lawas, lsp) sing dipasang ing permukaan obyek kasebut, lan nyedhiyakake landasan sing apik sing cocog karo syarat lapisan kanggo mesthekake film lapisan kasebut duwe pangayoman sing apik. Kinerja korosi, kinerja dekoratif lan sawetara fungsi khusus, permukaan obyek kudu digawe sadurunge dicet. Pakaryan sing ditindakake kanthi perawatan jinis iki sacara kolektif diarani perawatan pra-lukisan (permukaan) utawa pretreatment (permukaan).

Perawatan lumahing nambah daya tahan lan tahan abrasi produk. Ing basis asli, nambah wektu panggunaan lan ngirit akeh wektu, biaya lan dhuwit.

METODE LISTRIK

Cara iki nggunakake reaksi elektroda kanggo mbentuk lapisan ing permukaan benda kerja. Cara utama yaiku:

(1) Listrik

Ing larutan elektrolit, bahan kerja yaiku katoda. Proses mbentuk lapisan ing permukaan kanthi tumindak arus eksternal diarani elektroplating. Lapisan plating bisa arupa logam, campuran, semikonduktor utawa ngemot macem-macem partikel padhet, kayata plating tembaga lan plating nikel.

Surface treatment2

(2) Oksidasi

Ing larutan elektrolit, bahan kerja minangka anoda. Proses nggawe film oksida ing permukaan kanthi tumindak arus eksternal diarani anodisasi, kayata anodisasi paduan aluminium.
Pangobatan oksidasi baja bisa ditindakake kanthi cara kimia utawa elektrokimia. Cara kimia yaiku nyelehake benda kerja ing larutan oksidasi, lan gumantung karo tumindak kimia kanggo mbentuk film oksida ing lumahing benda kerja, kayata biru baja.

Surface treatment3

NGIMPI KIMIA

Cara iki ora duwe tumindak saiki, lan nggunakake interaksi bahan kimia kanggo mbentuk lapisan ing permukaan benda kerja. Cara utama yaiku:

(1) Pangobatan membran konversi kimia

Ing larutan elektrolit, benda kerja logam ora duwe tumindak eksternal, lan zat kimia ing larutan kasebut berinteraksi karo benda kerja kanggo mbentuk lapisan ing permukaan, sing diarani perawatan film konversi kimia. Kayata perawatan bluing, fosfat, pasifasi, lan uyah kromium ing permukaan logam.

Surface treatment4

(2) Plating listrik

Ing larutan elektrolit, lumahing benda kerja bisa di catalytically tanpa efek arus eksternal. Ing larutan kasebut, amarga nyuda bahan kimia, proses nyepetake zat tartamtu ing permukaan benda kerja kanggo nggawe lapisan diarani plating elektrolisis, kayata nikel tanpa elektrolit, plating tembaga tanpa listrik, lsp.

PROSESING PANAS LIPAT

Cara iki kanggo nyawiji utawa nyebarke bahan kanthi kondhisi suhu dhuwur kanggo mbentuk lapisan ing permukaan benda kerja. Cara utama yaiku:

(1) Plating celup panas

Proses nempatake benda kerja logam dadi logam cair kanggo nggawe lapisan ing lumahing diarani plating hot-dip, kayata galvanis panas lan aluminium panas.

(2) Nyemprot termal
Proses atomisasi logam cair lan nyemprotake ing permukaan benda kerja kanggo nggawe lapisan diarani nyemprot termal, kayata seng nyemprot termal lan aluminium penyemprotan termal.

(3) Stamping panas
Proses pemanasan lan pencet foil logam kanggo nutupi permukaan benda kasebut kanggo nggawe lapisan lapisan diarani stamping panas, kayata foil aluminium stamping panas.

(4) Pangobatan panas kimia
Proses ing bahan kerja ing kontak karo bahan kimia lan digawe panas, lan unsur tartamtu mlebu ing permukaan benda kerja ing suhu dhuwur diarani perawatan panas kimia, kayata nitriding lan karburisasi.

(5) Surf
Kanthi ngelas, proses setoran logam setor ing lumahing benda kerja kanggo nggawe lapisan las diarani permukaan, kayata las permukaan kanthi paduan tahan aus.

METODE FACING VACUUM

Cara iki minangka proses sing bahan diuapan utawa diionisasi lan disimpen ing permukaan benda ing ngisor vakum sing dhuwur kanggo mbentuk lapisan. Cara utamane yaiku.

(1) Pengendapan uap fisik (PVD)

Ing kahanan vakum, proses penguapan logam dadi atom utawa molekul, utawa ionisasi dadi ion, langsung dilebokake ing permukaan benda kerja kanggo nggawe lapisan, sing diarani endapan uap fisik. Sinar partikel sing didepositake asale saka faktor non-kimia, kayata plaput Spaporasi penguapan, plating ion, lsp.

(2) Implan ion

Proses implan ion sing beda ing permukaan benda ing voltase dhuwur kanggo ngowahi permukaan diarani implantasi ion, kayata injeksi boron.

(3) Pengendapan Uap Kimia (CVD)

Ing tekanan sithik (kadang tekanan normal), proses ing endi bahan-bahan gas mbentuk lapisan deposisi padat ing permukaan benda kerja amarga reaksi kimia diarani endapan uap kimia, kayata endapan uap silikon oksida lan silikon nitrida.

METODE FOLDING LAIN

Utamane metode mekanik, kimia, elektrokimia, lan fisik. Cara utama yaiku:

Lukisan

Cara nyemprot utawa nyikat utawa nganggur yaiku proses ngetrapake cat (organik utawa anorganik) ing permukaan benda kerja kanggo nggawe lapisan, diarani lukisan, kayata lukisan, lukisan, lsp.

Plating pengaruh

Proses nggawe lapisan lapisan ing permukaan benda kerja kanthi pengaruh mekanik diarani plating impact, kayata galvanizing impact.

Perawatan permukaan laser

Proses iradiasi permukaan benda kanthi laser kanggo ngganti strukture diarani perawatan lumahing laser, kayata laser quenching lan laser remelting.

Teknologi superdural

Teknologi nyiyapake film super-hard ing permukaan benda kerja kanthi cara fisik utawa kimia diarani teknologi film super-hard. Kayata film berlian, film boride nitron boride lan sapanunggalane.

Surface treatment13

PENYAMPAIAN LISTRIK lan elektronis

1. Elektroforesis

Minangka elektroda, bahan kerja dilebokake ing cat sing larut banyu utawa emulsi banyu konduktif, lan nggawe sirkuit karo elektroda liyane ing cat. Ing tumindak medan listrik, solusi nutupi wis dipisahake dadi ion resin sing muatan, kation ngalih menyang katod, lan anion pindhah menyang anoda. Ion resin sing diisi iki, uga partikel pigmen sing wis adsorb, dilempurake ing elektrofores ing permukaan benda kerja kanggo nggawe lapisan. Proses iki diarani elektroforesis.

2. Nyemprotake elektrostatik

Kanthi tumindak medan listrik voltase dhuwur DC, partikel cet sing diisolasi kanthi atom diarahake supaya bisa mabur menyang papan sing wis diisi kanthi positif kanggo njupuk film cat, sing diarani penyemprotan statis.